SWOT, sertés vs csirke, felvásárlási árak, piaci adatok

Szemmel láthatóan megnőtt a baromfitelepek kínálata az ingatlanpiacon. Magyarország az EU nyolcadik legnagyobb baromfihús-termelő tagországa, 4%-os részesedéssel. A hazai baromfiágazat fajtakínálata diverzifikált, a biológiai alapok jók, a takarmánybázis megfelelő.

Részletekért kattintson a „bővebben” gombra

Magyarországon korlátozásokkal jelzálog-hitelintézet is szerezhet földtulajdont. Milyen specialitásai vannak ennek a fedezetnek?

Részletekért kattintson a „bővebben” gombra

A diszkontráták becsléséhez használt referenciahozamok meredek emelkedésbe kezdtek.

Részletekért kattintson a „bővebben” gombra

A gabonapiaci trendek miatt indokolt az értékbecslésekben alkalmazott tőzsdei búzaár felülvizsgálata. Az új érték.: 133 Ft/kg – korábbi érték 86 Ft/kg

Részletekért kattintson a „bővebben” gombra

Az erőművi beruházás tervezésénél nem hiányozhat a beépített teljesítményre szabott várható termelési eredmények modellezése a helyszín földrajzi adottságaira. Az éves veszteség a bemutatott példánál 11 Mft.

Ismeretes az értékbecslők és igazságügyi szakértők számára, hogy 2018-tól megszűnt a BÉT-en a határidős kereskedés a malmi búzára. Az eddig alkalmazott 2017. évi BÉT tőzsdei ár (43,65 Ft/kg) régen érvényét vesztette.

Porotherm N+F 30-as, 38-as, illetve 45 cm-es vályogtégla fal és EPS hőszigetelés alkalmazásánál az alábbi eredményeket kapjuk:

 A napokban sok erőmű tulajdonos kapott 60 Ft feletti átvételi árajánlatot országszerte, 2022 május – 2023 decemberi időszakra, ugyanakkor a KÁT-ból való kilépés és visszalépés is lehetségessé vált. 

2021 november és 2022 február között majdnem 2500 lakást adtak el a fejlesztők, ami megegyezik az előző negyedév rekordmagas korrigált értékével. Az elmúlt egy év során mintegy 8600 újépítésű lakást vásároltak meg Budapesten

Részletes adatokért kattintson a „bővebben” gombra