Iroda: +36-52-532-644

Adminisztrációs ügyek: admin@biblio.hu

Ügyvezető: +36-30-493-2403

info@biblio.hu

Szolgáltatásaink

Ajánlatkérés

Mikor nem indítható el az eljárás?

A kérelmet az ingatlanügyi hatóság akkor utasítja el, ha az ingatlan tulajdoni lapján: folyamatban levő kisajátítás, telekalakítás, földmérési vagy földminősítési eljárásra való utalás, jogorvoslat, bírósági vagy hatósági korlátozás, perfeljegyzés, bűnügyi zárlat, folyamatban lévő adásvétel vagy hagyatéki eljárás szerepel.

Megtagadja akkor is, ha tulajdoni lapján széljegy van feltüntetve, valamint ha tulajdon-átruházás hatósági jóváhagyása iránti eljárás van folyamatban.

Nem indítható el a megosztási eljárás, ha azt már másik tulajdonostárs kezdeményezte és az még folyamatban van. Továbbá, ha az ingatlant érintően a földrendező és a földkiadó bizottságokról szóló 1993. évi II. törvény szerinti részarány földkiadás eredményeként keletkezett, osztatlan közös tulajdon megszüntetésére vonatkozó eljárásban, a kiosztás sorrendjének megállapítása érdekében már a sorsolás megtörtént vagy az egyezséget befogadták.

Ha korábban sikertelenül kísérelték meg a megosztást, annak záró határnapjától számított 30 napon belül az adott ingatlant érintően ismételten előterjesztett kérelmet szintén el kell utasítani.

Ha ön bekebelező, vagy ha ajánlatot kapott, esetleg  ügyvédként  vesz részt a folyamatban, ellenőrizze hogy mennyit ér termőföldje az online elérhető

  1. Home
  2. »
  3. Agrárhírek
  4. »
  5. Publikációk
  6. »
  7. Mikor nem indítható el az eljárás?