Iroda: +36-52-532-644

Adminisztrációs ügyek: admin@biblio.hu

Ügyvezető: +36-30-493-2403

info@biblio.hu

Szolgáltatásaink

Ajánlatkérés

Gyakorlati tudnivalók az Állami Földek árverés útján történő vásárlásához

Az értékesítésre kínált ingatlanok jegyzékét illetve az összes tudnivalót itt megtalálja:

https://nfk.gov.hu/arveresek
Az árverési eljárás részletes szabályait, a jelentkezés feltételeit a kihirdetésre kerülő Hirdetmények tartalmazzák. Az árveréssel kapcsolatosan további érdemi tájékoztatás kérhető elektronikus úton, az arveres2024@drive.nfk.gov.hu e-mail címen.

Kötelező-e elővásárlásra jogosultként a jogi képviselet?

IGEN. Csak elővásárlási joggyakorlóként – abban az esetben, ha az elővásárlásra jogosult árverezőként nem regisztrál a hirdetményben meghatározott feltételek szerint (árverési biztosítékot nem fizet) a jogi képviselet NEM kötelező, azonban kifejezetten javasolt jogi képviselő igénybevétele az elővásárlási jognyilatkozat és mellékleteinek tartalmi-, és formai követelményei jogi megfelelőségének biztosítása érdekében. E tekintetben a Korm. rendelet előírása csak az árverezőre vonatkozik.

Elővásárlási jogosultnak kell-e árverési biztosítékot fizetnie?

Nem kell fizetni, azonban árverési vevőként belépő elővásárlóként amennyiben árverezőként nem vett részt az árverésen az árverés időpontját követő 3 munkanapon belül, az árverési biztosíték összegének megfelelő, elővásárlói nyilatkozati biztosíték összegét be kell fizetnie.

Az elővásárlási joggal nem csak személyesen, hanem képviselő útján is lehet élni?

Az elővásárlási jogosultság gyakorlásának feltétele, az árverésen személyesen, vagy meghatalmazott jogi képviselő útján történő részvétel. Vételi ajánlatot elfogadó nyilatkozatnak csak az elővásárlásra jogosult vagy meghatalmazott jogi képviselője által, az Árverezésvezetői felhívásra haladéktalanul megtett nyilatkozat minősül. Az elővásárlási joggyakorlónak csak ajánlott az árverésen történő részvételkor a jogi képviselet , de számára nem kötelező.

  1. Home
  2. »
  3. Agrárhírek
  4. »
  5. Gyakorlati tudnivalók az Állami Földek árverés útján történő vásárlásához