Iroda: +36-52-532-644

Adminisztrációs ügyek: admin@biblio.hu

Ügyvezető: +36-30-493-2403

info@biblio.hu

Szolgáltatásaink

Ajánlatkérés

El kell érni a területi minimumot

Az egyezség során rendelkezni kell a megosztásra kerülő ingatlanon fennálló jogoknak és tényeknek a megosztás eredményeként létrejövő új ingatlanokra történő átjegyzéséről, a földtől elválaszthatatlan vagyontárgyak tulajdonjogi helyzetének rendezéséről.

Emellett meg kell egyezni a megosztás eredményeként létrejövő új ingatlanok megközelítését biztosító út kialakításáról, az út tulajdonjogának rendezéséről. Amennyiben a tulajdonosok utat nem alakítanak ki, akkor a megközelítést biztosító szolgalmi jog alapításáról kell konszenzusra jutniuk.

A létrejövő új ingatlanoknak el kell érniük a törvényben meghatározott, művelési ágtól függő területi minimumot. Azonban ha ezt egy vagy több tulajdonostárs tulajdoni hányada alapján kialakítható ingatlan nem érné el, az egyezségben rendelkezni kell ezen tulajdoni hányad(ok) valamely másik tulajdonostárs tulajdoni hányadához történő hozzászámításáról.

A változások átvezetésével egyidejűleg az ingatlanügyi hatóság törli a kiinduló földrészletet, és az új földrészletek tulajdoni lapjára rávezeti „az ingatlan egyszerűsített megosztás útján jött létre” szöveges bejegyzést.

táblázat: Jogszabályban előírt területminimumok

Képkivágás

Ha ön bekebelező, vagy ha ajánlatot kapott, esetleg ügyvédként vesz részt a folyamatban, ellenőrizze hogy mennyit ér termőföldje az online elérhető termofoldertekeles.hu kalkulátorával.

 

  1. Home
  2. »
  3. Agrárhírek
  4. »
  5. Publikációk
  6. »
  7. El kell érni a területi minimumot