Iroda: +36-52-532-644

Adminisztrációs ügyek: admin@biblio.hu

Ügyvezető: +36-30-493-2403

info@biblio.hu

Szolgáltatásaink

Ajánlatkérés

Az alkalmazásról

A termofoldertekeles.hu szakértői létrehoztak egy olyan automata értékbecslő alkalmazást, (AVM – Automatic Valuation Method) melynek segítségével a földtulajdonosok az érintett/értékelendő földrészlet alapadatainak felvezetésével azonnal kaphatnak egy statisztikai alapú földértékelést, a nap 24 órájban.

Település szinten a szántó, rét, legelő, szőlő, gyümölcsös, nádas, mocsár, kopárság, vízállás, csatorna, út- útszerű, árok, fásított terület és erdő művelési ágak esetén szolgáltatnak információt a termőföld lehetséges piaci értékéről- előzetes érték.

A statisztikai úton előállított értékbecslésben kontrolladatként szerepel a Nemzeti Földügyi Központ által a településre javasolt vételi ajánlat összege is – így ügyvédek is használhatják, az ügyletek kidolgozásánál.

Egy egyszerűbb piacelemzés is csatolásra kerül a jelentéshez, mely további információt szolgáltat az érintett ingatlan környezetében megvalósult tranzakciókról. Ezzel a három információval a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolása során a bekebelező láthatja, hogy mi a piaci értékhez közelítő ajánlat, míg a bekebelezett földrészlet tulajdonosa el tudja dönteni, hogy fogadja el, vagy kérjen külön igazságügyi szakértőt az eljárás során a reális elszámolás érdekében.

Ha ön bekebelező, vagy ha ajánlatot kapott, esetleg  ügyvédként  vesz részt a folyamatban, ellenőrizze hogy mennyit ér termőföldje az online elérhető termofoldertekeles.hu kalkulátorával.

  1. Home
  2. »
  3. Agrárhírek
  4. »
  5. Publikációk
  6. »
  7. Az alkalmazásról