Iroda: +36-52-532-644

Adminisztrációs ügyek: admin@biblio.hu

Ügyvezető: +36-30-493-2403

info@biblio.hu

Szolgáltatásaink

Ajánlatkérés

2020. évi LXXI. törvény

2020. évi LXXI. törvény

a földeken fennálló osztatlan közös tulajdon felszámolásáról és a földnek minősülő ingatlanok jogosultjai adatainak ingatlan-nyilvántartási rendezéséről
hatálya kiterjed


 Földnek minősülő ingatlanok, kivéve az az ingatlan

  • amely a Földforgalmi törvény § 17. pontja szerinti alrészleteken kívül más alrészletet is tartalmaz, ide nem értve a kivett út, kivett árok, kivett csatorna alrészleteket,
  • amely az ingatlan nyilvántartásban tanyaként szerepel, továbbá
  • amely az ingatlan nyilvántartás szerint a település zártkertjében fekszik és a földrészlet teljes területe – a tényleges használata alapján – nem minősül mező- vagy erdőgazdasági hasznosításúnak.

 

Mező- erdőgazdasági hasznosítású föld: a föld fekvésétől (belterület vagy külterület) függetlenül valamennyi olyan földrészlet, amely az ingatlan nyilvántartásban szántó, szőlő, gyümölcsös, kert, rét, legelő, nádas, erdő és fásított terület művelési ágban van nyilvántartva. Ezen kívül azok a művelés alól kivett területként nyilvántartott földrészletek, amelyekre az ingatlan nyilvántartásban Országos Erdőállomány Adattárban erdőként nyilvántartott terület jogi jelleg van feljegyezve.

Ha ön bekebelező, vagy ha ajánlatot kapott, esetleg  ügyvédként  vesz részt a folyamatban, ellenőrizze hogy mennyit ér termőföldje az online elérhető termofoldertekeles.hu kalkulátorával.

  1. Home
  2. »
  3. Agrárhírek
  4. »
  5. Publikációk
  6. »
  7. 2020. évi LXXI. törvény